Festtelt størrelse

Festtelt størrelse

En god fest behøver ikke nødvendigvis at foregå i byen på diskoteket eller i lejede lokaler. Med et festtelt sætter du selv rammerne for din fest, uanset om det er bryllup, fødselsdag, konfirmation eller måske en julefrokost eller større offentligt arrangement.

Hvis du allerede nu har bestemt dig for at holde festen i et festtelt, så er der naturligvis nogle spørgsmål du skal have besvaret.

Festtelt størrelser

Det kan være lidt af en opgave at beregne den rigtige størrelse telt til fest. I udgangspunktet skal hver person have godt 2m2 for hver enkelt person. Hertil skal du også tænke på de øvrige områder, såsom buffeten, dansegulvet, baren mv.

Kort sagt skal du have en liste med antallet af personer, evt. lave en hurtig tegning med områder i festteltet, så du både sikrer der nok plads, min ikke bestiller et telt der er større eller dyrere end nødvendigt.

Borde til festteltet

Under beregning af størrelsen på dit festtelt, så er det ikke helt ligegyldigt hvilken bordtype du har valgt. Hvis du vælger runde borde kontra aflange almindelige borde, vil der skulle beregnes en ½m2 mere pr. person i bordplads.

Dette er fordi festtelte generelt er firkantede og pladsen derfor ikke udnyttes optimalt med et rundt bord. Det kan dog være rigtig flot med runde borde, som kan skabe en hyggelig stemning i grupper til fx bryllupper og runde fødselsdage.

Hvis du har styr på hvilket telt du ønsker samt hvilken størrelse det/de skal være, er der tilbage valg ift. festudstyr såsom gasovne, varmelamper, lys, skraldespande.

Forsikringer/betingelser

Alle festtelte udlejning har forsikringer på feres telte, men du gør klogt i både at forhøre dig til regler samt betingelser, og til at læse udlejerens specifikke betingelser for at leje det enkelte festtelt.

For eksempel er det således at din egen indboforsikring ikke dækker i det lejede telt. Skulle der ske skade på inventar, så kan det blive til en hovedpine hvis ikke du har styr på om udlejer har forsikringen i orden eller om din forsikring ender med at skulle dække det hele.

Sund fornuft

Sund fornuft ”går langt på literen”, så når du skal vælge din teltudlejer til festen, er det vigtigt at både være i dialog med flere forskellige udlejere og lave lidt research på tidligere erfaringer ved at tjekke anmeldelser og opslag på sociale medier.

Der vil være fordele af at vælge en lokal festtelt-leverandør og tit kan det betale sig at lade leverandøren stå for op- og nedtagning af telt, trods man godt selv kan. Det er heldigvis helt op til dig – god fest!